Legyen az padló-, rongy- vagy bármilyen más szőnyeg, időről időre szükséges alaposan kitisztíttatni.

A nedves tisztítás szükségessége függ attól, hogy mitől, mikor szennyeződik be annyira a szőnyeg, hogy időszerűvé váljon a tisztítása.

Milyen tényezők befolyásolják azt, hogy milyen gyakran kell takarítani?

  • Elsősorban attól, hogy milyen igénybevételnek van kitéve a szőnyeg, és kik azok, akik érintkezhetnek vele. Normál használat esetén az évi egy szőnyegtisztítás elegendő.
  • Ahol azonban fokozott használat van, érdemes és szükséges is, a megfelelő higiénia miatt gyakrabban tisztítani a szőnyeget. Ha például kutya, macska vagy más állat él a lakáson belül, vagy a család tagjai rendszeresen cipővel járnak a szőnyegen, akkor évente három-négy alkalommal is ki kell tisztíttatni.
  • Az is sokszorozhatja a szükséges tisztítások a számát, ha a lakásban kisbaba lakik. A picik ugyanis, miután mászni kezdenek, elég sokat és elég intenzíven érintkeznek a szőnyeggel, arról nem is beszélve, hogy a kezük, miután a szőnyeget érintette, gyakorta köt ki a szájukban.
  • Napjainkban sajnos egyre többen szenvednek különböző allergiás megbetegedésektől. Számos ember küzd por allergiával, ami ellen hasznos a szőnyegek intenzív, és rendszeres gépi tisztítása, hiszen az otthoni porszívózás a szőnyegek mélyebb rétegéből nem távolítja el a lerakódott szennyeződéseket.

 

Mikor célszerű szőnyegeinket tisztíttatni?

  • Nagytakarításkor – Általánosan elfogadott és bevett gyakorlat a háztartásokban, hogy évente minimum kétszer nagytakarítást tartunk. Ebbe a tevékenységbe beletartozik a lakás ablakainak, ajtóinak, függönyeinek, könyvespolcainak alapos tisztítása. Ilyen alkalmakkor ideális a szőnyegek mélyebb rétegeinek tisztítása is. A szőnyegek elszállításával lehetőség nyílik arra is, hogy a padló felületét is akadályok nélkül tudjuk megújítani.
  • Felújítás után – Festés vagy nagyobb átalakítás alatt vagy után a szőnyegeket érdemes alaposan átmosatni, hiszen ilyenkor olyan szennyeződések kerülhetnek az anyagokba, amit otthoni körülmények között nehezen vagy egyáltalán nem tudunk eltávolítani. Sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, ha ilyenkor szakember segítségét kérjük.
  • Költözködéskor – Lakhelyünk vagy irodánk változása esetén szintén hasznos a szőnyegeinket felfrissíteni, így az új lakhelyünkön, irodánkban a megszokott használati tárgyaink tisztán és higiénikusan fognak minket tovább szolgálni.

+36 70/850-7373

Szolgáltatási területeink: Pécs teljes területén, valamint vonzáskörzetében elérhető szolgáltatásunk. Rendelésfelvétel: Hétfőtől Péntekig 8:00 – 18:00-ig

Rendelésleadás online...